MALZEMELER
1 Defne yapragı
375 gram kücük küpler halinde kesilmiş bal kabagı
250 gram küçük küpler halinde patates
1 havus ( uzunlamasına kesilmiş ince ince dogranmış sekilde
2 dolmalık kabak ( havuç gibi dilimlenmiş olsun )
8 su bardagı su veyahut sebze suyu olabilir
1 tatlı kasıgı tuz
1/2 su bardagı iri fasulye
1/2 su bardagı bezelye
2 adet Domates küp küp kesilmiş olsun
1/2 su bardagı midye makarna
2 orta boy sogan
1 adet pırasa
3 dal taze maydanoz
1 büyük dal taze biberiye
1 büyük dal mercanköşk
1 büyük dal taze kekik
4 yemek kasıgı zeytinyagı
FESLEGEN SOSU İÇİN GEREKENLER
1/2 SU BARDAGI TAZE FESLEGEN
2 Diş dövülmüş sarımsak
1/2 tatlı kaşıgı karabiber
1/3 su bardagı rendelenmiş parmesan peyniri
1/3 su bardagı zeytinyagı
CORBAMIZIN HAZIRLANIŞI
Soganları ve pırasayı ince ince kıyınız.Derin bir çorba tenceresinde zeytinyagını kızdırınız.Sogan ve pırasayı ilave ederek 1-2 dakika soteleyiniz.10 dakika kadar kısık ateşte pişiriniz.
Maydanoz ,kekik,biberiye ve mercanköşkü bir iple baglayınız.Dogranmış bal kabagı,patates,havuç,dolmalık kabak,tuzu,suyu,defneyapragını ve baglanmış otları tencereye koyup sebzeler yumusayıncaya kadar pişiriniz.Sebzeler yumuşadıktan sonra iri fasulyeleri ,bezelyeleri,domates ve makarnayı ekleyiniz,Tencereninkapagı kapalı bir şekilde 15 dakika daha pişiriniz.Defne yapragı ve otları çıkarınız
FESLEGEN SOSU İÇİN
Feslegeni,sarımsagı,karabiberi ve peyniri blendırdan 20 dk çekiniz.Zeytinyagını ekleyip iyice karıştırınız.Karışımı bir süre buzdolabında bekletiniz.
Scak çorbanızı 1-2 tatlı kaşıgı kadar ekleyip karıstırın ve sonrasında servis ediniz, Afiyet Olsun