Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Bugün sizlere bir tarif ve bir de güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum.Geçtiğimiz ay cookplus ile yaza merhaba demek için Serkan bozkurt'un yeni yemek okulu Chef' Table'de buluştuk.Eski yerine hiç gitmemiştim ama yeni okul çok güzel,çok kullanışlı olmuş.Okul maslak'ta,her katına ayrı bir emek harcanmış,her şey düşünülmüş.Üstelik MEB bakanlığınca onaylı bir okul.Eğer diplomalı bir aşçı olmak istiyorsanız mutlaka uğrayın derim.
Etkinlikte Karaca'nın yeni internet sitesini de tanıma fırsatı bulduk.Karaca'nın ürünlerini seve seve kullanıyordum zaten ama seramik tabanlı tencere ve tavasını ilk kez kullandım.Çok da beğendim.
Cookplus Karaca'nın yeni açtığı çok güzel bir alışveriş sitesi.Üstelik sadece kendi ürünlerini değil bir çok markanın ürünlerini de sitede bulmanız mümkün.Sürekli takip ederek indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.
Eğer internetten alış veriş yapıyorsanız mutlaka göz atın derim.
Cookplus hakkında bilgi aldıktan sonra, her zaman ki gibi hep birlikte mutfağa geçtik.Cookplus'ın seramik tabanlı tencere ve tavasıyla mis gibi levrek buğulama ve arapsaçlı krep yaptık.
Kısacası yine çok eğlenceli bir akşam geçirdik,Serkan şef sayesinde hepimiz levrek fileto nasıl çıkarılır öğrendik.Çok zor gibi görünen bir işlemin usulünü bilince ne kadar kolay olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
Hep söylerim benim için, etkinliklerin en güzel yanı blog yazarı arkadaşlarla bir arada güzel vakit geçirmek,yeni yeni arkadaşlar tanımak diye.Yine öyle bir akşamdı.
Sevgili dilek de (ıhlamurcum) bizlerle birlikteydi,hiç üşenmemiş taa İzmir'den etkinlik için gelmiş,onu yeniden görmek,birlikte yemek yapmak çok keyifliydi.
Ve mutlu son,güzel sohbetler eşliğinde yaptığımız yemekleri afiyetle yedik.
DAMLA SAKIZLI,KREMALI LEVREK BUĞULAMA
(1-2 kişilik)
Malzemeler:
1 ad levrek
2 ad arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 ad küçük renkli biber
2 ad Girit kabağı
1 gr damla sakızı
5 ad kültür mantarı
5 ad istiridye mantarı
4 ad kiraz domates
2 ad taze patates
30 gr krema
20 gr balık suyu
2 y.kaşığı sızma zeytinyağı
tarhun otu
taze kişniş
tuz
karabiber
(1-2 kişilik)
Malzemeler:
1 ad levrek
2 ad arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 ad küçük renkli biber
2 ad Girit kabağı
1 gr damla sakızı
5 ad kültür mantarı
5 ad istiridye mantarı
4 ad kiraz domates
2 ad taze patates
30 gr krema
20 gr balık suyu
2 y.kaşığı sızma zeytinyağı
tarhun otu
taze kişniş
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Levreği fileto yapıp kılçıklarını balık cımbızı ile temizleyin. arpacık soğanı ortadan ikiye kesin ve sarımsaklarıda doğrayıp cookplus tenceresinin içine koyun. patates, kabak ve biberleri halka halka doğrayın. Mantarları iri parçalara bölün, kiraz domatesleride ortadan ikiye kesin ve tencerenin içine sırasıyla dizin. Üzerine fileto olan levreği koyup krema ve balık suyunu ilave ettikten sonra iki kaşık sızma zeytinyağını gezdirin. Taze baharatları elinizle koparıp ilave edin. En son damlasakızı, tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi