GEREKLİ MALZEMELER
2 Su bardagı ılık süt
2 çay kasıgı tuz
2 yemek kaşıgı bal
50 gram toz maya veya 42 gramlık yaş maya
75 gram tereyagı
5 su bardagı un hepsi birden eklenmeyecek
İÇ MALZEMESİ İÇİN
3 YEMEK KAŞIGI TEREYAGI
200 gram beyaz peynir
1 yemek kaşıgı kekik kurutulmuş domates
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş domatesleri bir gece önceden bir kaç diş sarımsak ile zeytinyagında bekletiniz.Ertesi sabah sarımsagı cıkarıp yagı sürünüz.Toz maya yı derin bir kabın içinde ufalayınız ve üzerine sütü dökünüz.Maya eriyene kadar karıştırın. Yaş maya kullanıyorsanız sayet mayayı sütün içine koyup elinizlehafifezerek karıştırınız.Tereyegı ,tuz,bal ve unun çogunu ekleyiniz. Önce tahta kasık yardımıyla daha sonra yogurarak hamuru esnek hale getiriniz. ( Benim önceki mayalamalarımda tüm malzemeyi mayanın üzerine dökünce iyi sonuç alamıyordum.
Bu sefer 3 bardak unu tuzla karıştırdım,ortasını açıp mayayı koydum Hamuru yogururken balı yavaş yavaş ekledim.Sonra da kıvama gelene kadar un katttım.)
Hamuru bez altında 45 dakika mayalanmaya bırakınız.
Fırını 190 C getiriniz.Unlanmış tahtanın üzerinde hamuru yogurunuz ve iki parçaya bölünüz.Her bir parçayı elinizle veya merdaneyle 1 cm kalınlıgında açın.
Açtıgınız hamurların üzerine bıçakla tereyagı sürün.
Ufalanmış peynir ve marine edilmiş domatesleri döküp üzerlerine kekik serpiniz.
Hamuru rulo yapın biraz boyunun uzaması için elinizle kenarlara dogru çekebilirsiniz,İsterseniz birkaç kere çevirin veya çevirmeden simit şekil verip iki ucunu birleştirin.
Isınmış fırını kapatabilrsiniz.iki simiti yaglı kagıt serili tepsiye koyunuz. Üzerlerine yumurta sarısı sürün Tepsiyi kapalı fırında veya sıcak bir yerde 20 dk mayalandırın
Fırını tepsi içinde iken 190 C ye getirin.Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Daha sonra ızgara telinde üzerlerine bir bez örterek sogutunuz