GEREKLİ MALZEMELER
1 DİLİM BAYAT EKMEK
BİRKAC DAMLA SİRKE
4 CORBA KASIGI ZEYTİNYAGI
4 DİLİM ATESTE VEYA ZEYTİNYAGINDA KIZARTILMIS EKMEK
BİR TUTAM TUZ VE KARABİBER
150 gram beyaz üzüm
2 diş sarımsak
CORBAMIZIN HAZIRLANISI
Bayat Ekmegi ılılk suda ıslatarak sonra sıkıp ufalayınız.Bademleri iki dakika kadar kaynar suda tuttuktan sonra cıkartıp zar gibi ince kabuklarını soyun ve kurumaları için birkac dk fırına koyunuz.(Kızarmamalarına dikkat ediniz )
Fırından cıkardıktan sonra bunları birhavana bosaltınız.Ufalanmış bayat ekmekleri karabiber bir tutam tuz ve ayıklanmıs sarımsaklarla birlikte bademlere katarak bunları bulamac haline gelinceye kadar iyice dövünüz.
Karısımı bulamac haline gelince bir tencereye bosaltınız.Üzerine 4 kasık zeytinyagı 4 bardak su kattıktan sonra tencereyi atese koyunuz.
Kaynayıncaya kadar tahta kasıkla devamlı karıstırınız. Çorba kaynadıktan sonra tadına bakınız ,tuzu az gelebilir yeteri kadar tuz katabilirsiniz.atesi söndürünüz,Corbayabirkaç damla sirke kattıktan sonra corba kasesine katınız kaselere üzüm tanelerini de serpiştirdikten sonra kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.