
Zorluk derecesi: orta
Malzemeler
Zargana Balığı
Karabiber
Biberiye
Kekik
Fesliğen
Tuz
Avakado
Tazesoğan
Domates
Zeytinyağ
Limon
Marine Sos (Siyah zeytin, sarımsak, tuz, beyaz ak biber ve zeytin yağı)
Patlıcan
Kapak
Havuç
Kereviz
Kırmızı Biber
Zargana Balığı Tarifi
Zargana balığının üzerine biberiye, kekik, fesleğen ve tuz ekleyerek rulo hale getiriyoruz. Rulodan sonra kürdan saplayarak tencereye alıyoruz. Tencerenin içindeki balığımızı 7 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirme işleminden sonra balığımızı dışarı alarak, sosun içerisine yerleştiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Izgara ettiğimiz sebzeleri üst üste dizeceğiz ancak aralarına marine ettiğimiz sosumuzu sürüyoruz. En son katada kırmızı biberimizi koyuyoruz ve üzerine tuz ekiyoruz. Sonra bu sebzeleri dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz.
Bunları yaptıktan sonra sıra avokado salatamıza geliyor. Yumuşak avokadoları alarak öncelikle soyuyoruz. Sonra küp şekilde doğruyoruz. Taze soğan, domates, biraz tuz, ak biber, zeytinyağ ve limon sosuyla birlikte karıştırıyoruz.
Etiketler: balık ve deniz yemek tarifleri, et yemekleri, Zargana Balığı Tarifi