Adet: 50 - adet
Zorluk derecesi: orta

Malzemeler
50 adet orta boy kabuklu midye
Yarım kilo dolmalık pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağ
Karabiber, Kimyon, Yeni Bahar, Tuz
İzmir Usulü Midye Dolma Tarifi
Midyelerin dış yüzeyi spatula veya bıçak ile temizlenip yıkanır. 15 dk. suda dinlenmeye bırakılır. Bir bıçak yardımı ile kabukları iki yana açılacak şekilde açılır. Açılan midyelerin iç kısmındaki tüy (sakal) kesilip iyice yıkanır. 15 dk. temiz suda dinlenmeye bırakılır.
İç Pilavın Hazırlanışı
Yıkanmış pirinç yağ içinde hafif kızartılıp yeteri kadar sıcak su ilave edilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip orta derece bir ateşte pişirilir. Bu süre içinde pişen pirinç bir kaşık yardımıyla karıştırılır. yarı pişmiş pilav (suyunu tam çekmemiş) ateşten alınıp suyunu çekmesi için dinlenmeye bırakılır.
Hazır hale gelen iç pilav açık midyenin bir kabuğuna yeteri kadar konulup midye kapatılır. Midyeler bu şekilde yeteri büyüklükte bir tencereye dizilir. Bir bardak sıcak su ilave edilip 20 dk. orta ateşte pişirilir.
Midyeler hafif ılımış olarak limon ile servis edilir.
Not : İsteğe bağlı olarak iç pilava çam fıstığı ve kuş üzümü ilave edilebilir.
Afiyet olsun.
Etiketler: balık ve deniz yemek tarifleri, dolma sarma, et yemekleri, İzmir Usulü Midye Dolma Tarifi, yöresel tarifler