Porsiyon: 3 - 4 kiÅŸilik
Zorluk derecesi: orta
Zorluk derecesi: orta
250 gr karides, haslanmış, kabukları soyulmuş, siyah damarları çıkartılmış
1 yesil biber, doğranmış
1 küçük havuc, doğranmış
1 patates, kabukları soyulmuş, küp seklinde doğranmış
1 büyük domates, küp şeklinde doğranmış
2-3 adet taze soğan, doğranmış
2-3 diş sarımsak, dilimlenmiş
~1 kap sıcak su
40 ml sızma zeytinyağ (yarısı pişerken, yarısı piştikten sonra)
1/2 çorba kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatalı kaşığı tuz
Üzeri için
1 tk limon kabuÄŸu rendesi
1 yk maydanoz, doğranmış
Karides Pilaki Tarifi
Orta boy tencerenin içine karidesler hariç bütün malzemeleri 5 dakika kadar, üzeri örtülü olarak pişirin. Sıcak su ilave edin. Tencerenin ağzını yarım kapatın 10 dakika kadar daha ortanın altındaki ısıda pişirin.
Karidesleri ilave edin, karıştırın. 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Geri kalan zeytinyağını ilave edin, soğumaya bırakın. Servis tabağına geçirdikten sonra, üzerine limon kabuğu rendesi ve maydanozu serpin. Soğuk veya oda sıcaklığında servis yapın.
Afiyet olsun..
Etiketler: balık ve deniz yemek tarifleri, et yemekleri, Karides Pilaki Tarifi