Zorluk derecesi: kolay

Malzemeler
1 adet ayva
1 adet havuç
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Ayvalı Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi
Ayva ve havuç soyulur, tavla zarı gibi doğranır.
Tavaya yağ konur, önce havuç atılır,
3 dakika çevrildikten sonra ayva katılır,
3 dakika sonra ince kıyılmış soğan eklenir.
Soğan yumuşayınca salça eklenir, bir kaç tur çevrilir.
Sonra yıkanmış bulgur ve tuz ilave edilir.
Biraz kavurduktan sonra su konur.
Kapak kapatılır, kaynamaya başlayınca ateş kısılır ve 10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun..
Etiketler: Ayvalı Havuçlu Bulgur Pilavı Tarifi, bakliyat yemekleri, pilav tarifleri