hayirli aksamlar dostlar hepinize tekrar hayirli kandiller .
dar vakite sIkIstirdigim tarif yazma isini acele yazip cikma düsüncesindeyim
o yüzden hemen tarif diyorum
gerekli malzeme
1 kg patates
2 havuc
1 kutu süzülmüs haliyle 280 gr konserve misir
1 kutu süzülmüs haliyle 280 gr konserve bezelye
15 kücük kornison tursu
1 su bardagi mayonez
tuz karabiber
patatesleri ve havuclari soyun bir tavaya patatesleri dograyin dogramadan havuclari ortasina koyup
üzerine gelecek kadar su ekleyin yaklasik 1,5 kahve kasigi tuz ekleyin bu asmada icine tuzu aldi aldi sonradan eklemek faydasiz olur .
kapagini kapatip yaklasik 15 dakika pisirin havuclari 7-8 dakika sonra alin erimesinler
tavanin dibince biraz su kalinca ,patates ezecegi yada bir catal yardimi ile
sicakken püre haline getirin
patatesi karistiracaginiz kaba bosaltin biraz havalandirin üzerine bezelyeyi misiri süzüp yikayip süzülünce
patatese ekleyin kornison tursulari ve havucu kücük küpler halide dograyin
patatese ilave edin biraz patatesin sogumasi icin biraz bekletin
haliyle soguk malzemeler girince soguma isi hizlaniyor
soguyan patatese mayonezi karabiberi ekleyin. bu asamada elinizle karistirmanizi öneririm cünki kasik yada catal malzemeyi parcaliyor buda hos olmayna bir görüntü sergiliyor
tek kullanimlik eldivenler burada cok ise yariyor ;)
karistirdigimiz salatamizin kapagini kapatip buzdolabinda yarim saat dinlendirelim
tatlar sinsin bir birine
servis arzunuza kalmis ben kücük marul yapraklari ile servise sundum
afiyet olsun
YA iLAHI
BU GÜNLERIMIZI ARATMA SÜKRÜMÜZÜ DAIM EYLE ,
HAMDÜ SENALAR OLSUN VERDIGIN NIMETLERE SAGLIK VE AFIYETE