Es selamü aleyküm dostlar hepimize hayirli sabahlar .
evelki gün yapmis oldugum patlican böregi tarifimi dün rahatsizlaninca ekleyemedim dolayisi ile bu güne kaldi .su an uzandigim yerden bari paylasayim, olur da belki aksam sofralarini süsler diye düsündüm .
patlican böregi afyon yöresine ait bir tarif .ramazan da toplu davetleriniz de uygun bir lezzet olacagini düsünüyorum .lezzet olarak garanti diyebilecek kadar eminim lezzetinden .
miktar yaklasik 10 kisilik kolay gele bereketli ola
gerekli malzemeler söyle
4 irice patlican
3 kuru sogan
400 gr kiyma
yarim bag maydanoz
4 yumurta+1 yumurta beyazi harcin icine ,sarisi ise üzerine sürülecek
tuz karabiber
1 kahve kasigi pul biber aci kullanmayacaksaniz yemeklik toz kirmizi biber
üzeri icin
3 domates
1 iri yesil biber
üzerine serpistirmek icin yarim yemek kasigindan biraz fazla tereyag
patlicanlari kizarmak icin sivi yag
sicak yada iliyinca dilimleyerek servis yapin .malumu üzere bizde yaninda yine makarna :)
afiyet olsun dostlar hayirli bereketli ramazanlar hepinize dualara talibim
evelki gün yapmis oldugum patlican böregi tarifimi dün rahatsizlaninca ekleyemedim dolayisi ile bu güne kaldi .su an uzandigim yerden bari paylasayim, olur da belki aksam sofralarini süsler diye düsündüm .
patlican böregi afyon yöresine ait bir tarif .ramazan da toplu davetleriniz de uygun bir lezzet olacagini düsünüyorum .lezzet olarak garanti diyebilecek kadar eminim lezzetinden .
miktar yaklasik 10 kisilik kolay gele bereketli ola
gerekli malzemeler söyle
4 irice patlican
3 kuru sogan
400 gr kiyma
yarim bag maydanoz
4 yumurta+1 yumurta beyazi harcin icine ,sarisi ise üzerine sürülecek
tuz karabiber
1 kahve kasigi pul biber aci kullanmayacaksaniz yemeklik toz kirmizi biber
üzeri icin
3 domates
1 iri yesil biber
üzerine serpistirmek icin yarim yemek kasigindan biraz fazla tereyag
patlicanlari kizarmak icin sivi yag
patlicanlari alacali soyup kusbasi dograyip üzerine tuz serpip üzerini su ile doldurun.
yaklasik yarim saat bekletin. arada karisitirin ki patlicanlar aci suyunu biraksinlar .
yarim saat sonra, süzgece koyup bekletin suyu süzülsün kizartma öncesi kagit havlu ile suyunu alin
tencerenize yeteri miktarda siviyag koyup istin.
yag isininca porsiyonlar halinde patlicanlari hafif kizartin
hemen not düsmek istiyorum
ben patlicanlari biraz iri dogradigimi fark ettim :( sizler birazcik daha kücük dograyabilirsiniz
kizaran patlicanlari bir süzgece koyun fazla yaglari süzülsün harca koymadan evvel
bir kabin icersine soganlari rendeleyin. icersine kiymayi ,dogradiginiz maydanozu, tuz karabiber
pul biber ekleyip karistirin .bir kaba kirdiginiz yumurtlari catalla hafif cirpip kiymaya ekleyin karistirin .
en son kizarttiginiz patlicanlari ekleyip iyice yogurun
tereyag ile yagladiginiz borcam tepsinize harci döküp elinizle bastirin.
en üzerine yumurta sarisini sürün
yarim ay seklinde dogradiginiz domatesleri ve biberleri üzerine yerlestirin.
tereyagini kücük parcalar halinde serpistirin aralara
ben iri biber kullandim siz dilerseniz sivri biber kullanabilirisiniz. ben yanmalarini istemedigim icin iri biber kullandim
isitilmis 200 derece firinda yaklasik 1 saat pisirin dikkat edin üzeri yanmasin
afiyet olsun dostlar hayirli bereketli ramazanlar hepinize dualara talibim