Hayirli aksamlar dostlar .
buzdolabimin önünde biraz durduktan sonra ne yapabilirim diye düsündüm eldeki malzemelere baktim ya Allah bismillah degip tüm malzemeyi tezgaha yigdim .arada gelirler bana :) böyle .
sonuc resimdeki olay
bilindigi üzere tarif bana ait ;)
hamdü senalar olsun rabbime .bizler icin neler yaratmis. hic biri ,birine benzemiyor .
hepsinin görevi ayri .görmek istesek hersey tefekkür fiskiriyor .idrak edenlerden sükredenlerden olmayi nasip eylesin Allah .
vaktim kisa o sebebten tarife gececegim
gerekli malzeme
8 adet irice kültür mantari
köfte harci icin
500 gr orta yagli kiyma
5 adet taze sogan
3 dis sarimsak
4 yemek kasigi galeta unu .
1 yumurta
yarim bag maydanoz
tuz karabiber biraz kimyon
tepsinin altina sebze garnitürü icin
8-10 adet kornison tursu
4 orta boy domates
2 büyük kuru sogan
1 uzun kirmizi iri biber
cikardigimiz mantarlarin saplari (ziyan olmamali )
yarim cay bardagi zeytinyag
tuz karabiber bir tutam kekik
öncelikle bir kapta kiymayi ince dogranmis taze soganlari ,maydonuzu.ince dogranmis sarimsaklari
galeta unu ekleyin. yumurtayi kirip tuz karabiber ve kimyon ile tatlandirin
mantarlarin saplarini koparin bir kenarda bekletin
köfteden avcunuzun dolusu alip mantarin icine dogru bastirarak
tepecik olusturarak köftenizi yerlestirin
mantarlarinizin doldurma islemi bitince, tepsiye koymadan .alt malzememizi dograyalim
domates, sogan, biberleri yarim ay seklinde biraz kalin dograyalim
tursulari da dilimleyelim uzunlamasina
üzerine zeytinyag kekik serpistirip tuz va karabiber ile tatlandirip karistiralim
hazirladigimiz sebze yataginin aralarina mantarlari yerlestirelim
varsa sayet firininizin turbo ayarin da 190 derece de 40-45 dakika pisirelim
neden turbo ayari? diye sorarsaniz sayet, daha sulu kurumadan pismesini istedigim icin
firininizin böyle bir ayari yok ise 220 derecede ayni sürede pisirin
mantarlar suyunu salacak tursunun mayhoslugu ile lezzet patlamasi garinti olacaktir diyorum .
dilerim beyenirsiniz. söylemeden gecemeyecegim ,
esime sordum ismi ne olsun bu yemegin
dediki göbekli mantar :) ama beyendigini belirtti
damak tadina güvenirim.. acizane birde önerim olacak. evimde kalmamisti
varsa üzerlerine kalin mozzerella dilimleri koymanizi tavsiye ederim ama pismesine 10 dakika kala yapin bu islemi
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar