KAVALA KURABİYESİ |
Herkese merhabalar.
Benim bu haftadan en büyük dileğim biraz dinlenmek sanırım,(tabi önce sağlık ) bu aralar ne çok koşturdum,çok yoruldum çok !
Ama değdi, Yağız'ımın evdeki doğum günü telaşını da atlattım ya artık bana karada ölüm yok,tabi bu rahatlık çok sürmez ama ben o gerçeği göz ardı ediyorum şimdilik,polyanacılık oynamak istiyorum.
Neyse efendim bu hafta da kurabiye tarifleriyle devam edelim diye düşündüm ve beklenen tarifimle başlatıyorum haftayı.Geçen yazımda bahsetmiştim taslakta beklemekten çürüdü diye,sonunda ölçülerini gr'dan bardak ve kaşık olarak düzenledim ve yazdım.Oh bee :)
Tarif orjinal tariftir, Işıl Sözer ve Berna Gürşen'in butik pastacılık kitabından uyguladım ve sonuç harika oldu.Kara fırınla yarışır o kadar yani :)
Neyse efendim artık tarife geçme vakti geldi,mutlaka deneyiniz,memnun kalınız.
Diğer kurabiye tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
1,5 su bardağı toz badem (165 gr.)
3 su bardağından 2 parmak eksik elenmiş un (330gr)
1 su bardağı +3 yemek kaşığı pudra şekeri (180 gr)
130 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü yada 7-8 damla vanilya esansı
1 adet büyük boy yumurta (yumurtanız çok küçükse 2 adet kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı bütün badem (tuzsuz)
KAVALA KURABİYESİ |
Öncelikle un ve toz bademi teflon bir tavaya alıp kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.Aman dikkat yanmasın !
Ardından ayrı bir kapta pudra şekerinin 3/1 'ini yani 60 gr'ını ,tereyağı,vanilya esansı,yumurta ve kabartma tozunu birlikte çırpalım.Oda sıcaklığına gelen un ve badem karışımı ile çırptığımız diğer malzemeleri birlikte yoğurarak hamuru toplayalım,Eğer çok cıvık bir hamur olursa biraz daha un ekleyebiliriz.Son olarak bütün bademleri de ekleyip,hamur karışana kadar tekrar yoğuralım.
Merdane yardımıyla 1 cm eninde açtığımız hamuru ay şeklindeki kurabiye kalıbıyla keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip,önceden ısıtılmış 165-175 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Süre fırından fırına göre değişir,arada kontrol etmeyi unutmayalım.
Fırından çıktıktan 5 dakika kadar sonra kalan pudra şekerine (120 gr) bolca bulayıp afiyetle yiyelim.
En kısa zamanda onlarınkine benzer bir tahinli rulo yapmak niyetindeyim ,bakalım kaçıncı deneme de yaklaşacağım :)
Lafın özü, Karafırın'a bu sevimli ve leziz hediyeleri için çok teşekkür ediyorum.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi