Herkese güzel bir gün diliyorum.
Kurabiye tariflerine küçük bir ara veriyoruz,çileğin ve dondurmanın tam zamanıyken nefis bir tarif ve güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum sizlere.Geçtiğimiz günlerde Fikri mühimin davetiyle harika bir partiye katıldım.Yine çok sevdiğim blog yazarı arkadaşlarım ve yeni arkadaşlarla bir araya geldik.Buluşmanın amacı bizlere dolasıyla sizlere yeni çıkan tefal'in dondurma makinesini tanıtmaktı.
O etkinlikten sonra bir tane edindim ve çok memnun kaldım.Siz tüm işlemleri halledip makineye döküyorsunuz ve o dondurmayı yaparken sadece bekliyorsunuz.Üstelik yaptıktan sonra dondurmayı buzluğa atıp saat başı buzlanmasın diye karıştırma derdi de yok.Bana sorarsanız en güzel özelliklerinde biride bu !
Eğer bir dondurma severseniz mutlaka edinin derim.Dışarıdan içinde ne olduğunu ,hangi şartlarda yapıldığını bilmediğiniz dondurmaları yemektense çeşit çeşit kendi yaptığınız dondurmaları yemek gibisi var mı?
Üstelikte minimum zahmetle bunu başarmak en güzeli.
Tabi makinesi olmayanları da düşünüp makinesiz tarifleri de vereceğim.Önümüzdeki günlerde yeni yeni tariflerle yine sizlerle olacağım,takipte kalın derim:)
ÇİLEKLİ DONDURMA |
MALZEMELER
500 gr çilek
120 gr pudra şekeri
300 gr krema
ÇİLEKLİ DONDURMA |
HAZIRLANIŞI
tefal dondurma makinesiyle yapılışı:
Öncelikle temizleyip yıkadığımız çilekleri ve pudra şekerini blendır yada rondoyla püre haline getirelim.
Ardından bir kaseye aldığımız kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar en yüksek hızda çırpalım.Çilek püresini de ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırpma teliyle karıştıralım.
Dondurma makinemizi çalıştıralım ve karışımı hareket halindeki makineye dökelim.Kıvam alana kadar 15-20 dakikak kadar çalıştıralım.dondurma kıvam alınca,plastik spatulayla ayrı bir kaba aktarıp derin dondurucuya atalım.
Dilerseniz yapar yapmaz da yiyebilirsiniz hafif soğuk güzel bir dondurma oluyor,ben Yağız'a dondurucuya atmadan yedirdim.tam çocuklar için ideal kıvam ve soğuklukta oluyor.Hatta ben bile yedim.
İşte bu kadar dondurmamız birkaç saat sonra yemeye hazır hale gelecek.
ÇİLEKLİ DONDURMA |
Eğer dondurma makineniz yoksa;yine aynı malzemelerle ,dondurma makinesine döktüğümüz aşamaya kadar olan kısmı aynen uygulayalım,makinenin yaptığı işi siz mikserle kıvam alana kadar çırparak da yapabilirsiniz.Biraz meşakkatli oluyor ama sonuca değer.
Tabi birde hazırlanan dondurmayı buzluğa kaldırdıktan sonra 1 saat arayla mutlaka dıştan içe doğru karıştıralım,mikserin hamur karıştırma aparatıyla yada bir kaşık yardımıyla tutmuş buzları eriterek karıştırıp tekrar buzluğa atalım,ve bir saat sonra tekrar karıştıralım.Bu işlemi en az 4-5 defa takrarlamalısınız.Yoksa dondurma buz tutar,taş gibi olur.
Sanırım makinenin en güzel yanı da bu,böyle bir derdi yok,buzluğa atıyorsunuz,asla buzlanma yapmıyor.
AFİYET OLSUN...