hayirli geceler dostlar .degisik birseyler olsun istedim hafta basinda sizlere ;)
helvayi hakani bir osmanli tatlisi .cok önceleri eklemistim sayfama ne hikmetse kayboldu .dedim yeniden yapip paylasayim .
malzeme
1 su bardagi pirinc unu
1 su bardagi nisasta
1 su bardagi un
200 gr tereyag
2,5 su bardagi toz seker
300 gr cicek bali
4 ,5 bardak süt
öncelikle bir tencereye sütü ve sekeri koyup karistirin. isinan süt bir kez kaynayinca
ocaktan alip icersine bali ilave edin .iyice karistirin bal cözülsün
baska bir genis tencereye unu nisatayi pirinc ununu ve tereyagini koyun .
kavurmaya baslayin, yag eriyinceye kadar harli ateste daha sonra kisik ateste kavurmaya devam edin
kavurma esnasin da karistirmayi birakmayin
kavrulma islemi yaklasik 15 dakika sürüyor. malzeme sararinca icersine
tencereyi ocaktan alip sicak sütü ilave edin (yanliz dikkat ocaktan cekmis olun ve yanmamaya dikkat edin
asiri kayniyor ) iyice karistirip kapagini kapatip 15 dakika dinlendirin
dinlenen helvanizi iyice kasik yardimi ile karistirin
dilediginiz kalibi kullanarak yada iki kasik yardimi ile sekil vererek porsiyonlara bölün
agzi kapali kaplarda muhafaza edin
afiyet olsun .
ruhlari sad olsun padisahlarimizin helvalari bile muhtesem
hayirli haftalar