selamün aleyküm dostlarim
yukaridaki resime bakip bu da ney ki demeyin. bu ev yapimi tereyag
almanyaya ilk geldigim zamanlar validenin is arkadalarindan
yunan bir bayandan ögrenmistim. aklima geldi tereyag reyonlarinda gezinirken
malum sahurda yemek yemek cok zaman mümkün olmuyor .
ekmeginize sürüp yiyebileceginiz bir lezzet diyorum islem zor degil
mikseriniz eger sabit degilse bileginize biraz kuvvet gerekiyor :)
ha derseniz aman gider alirim bir paket, ben derim siz bilirsiniz
ama bu lezzeti tatmamis olmak sizin kabahatiniz derim :))
bu tarif icin
ben 1,200 gr kadar krema kullandim
türkiye sartlarinda taze krema ücret olarak nedir bilmiyorum
ama almanyada ekmek kadar ihtiyac duyulan bir gida olmasindan dolayi fiati cok makul
yapilisi
buzdolabinda soguttugunuz taze kremayi mikser kabinizin icine koyup cirpmaya baslayin önceleri düsük ayarda katilasmaya baslarken biraz hizlandirarak iyice cirpin
bir kac saniye icinde kremaniz kesilecektir. altinda suyunu birakinca biraz daha cirpip topaklanmasini saglayin.
arzu ettiginiz miktarda tuz ekleyip elinzle toplayin .biraz iki elinizle bastirarak icindeki suyun cikmasini saglayin. ister top olarak ister kücük porsiyonlara ayirip servis yapabilirsiniz
servis önerilerim var sizler icin
yaptiginiz tereyagina cesitli eklemeler yapabilirsiniz
karabiberli ,kirmizi biberli soganli yada sarimsakli. taze baharat türleri koyarak farkli lezzetler yakalayabilirisiz
afiyet olsun unutmadan Bal ile müthis bir lezzet ikilisi :))