NAR ŞERBETİ |
Herkese güzel bir gün diliyorum...
Bu günlerde sıcaklardan bunalma,buharlaşıp uçma havalarına girdik hepimiz.Bende,buharlaşmayalım uçmayalım,serin serin şerbetler,kompostolar içelim diye düşündüm ve kara dut şerbetiyle açtım sezonu ^^
Aslında geçen sene 4 tane tarif vermiştim,çok da beğenilmişti ama onları güncel tarif ve fotoğraflarıyla yeniden yayınlamak için taslağa aldım,önümüzdeki günlerde hem onlar hemde yepyeni içeceklerle içinizi serinletmek gibi bir niyetim var,hadi hayırlısı:)
Kara dut şerbeti nefis bir lezzet desem abartmış olmam sanırım,tadı eşimle topkapı sarayında içtiğimiz osmanlı şerbetine benzedi, hatta neredeyse birebir oldu diyebilirim.Böyle değişik lezzetleri ve kara dutu seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Diğer içecek ve komposto tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bu günlerde sıcaklardan bunalma,buharlaşıp uçma havalarına girdik hepimiz.Bende,buharlaşmayalım uçmayalım,serin serin şerbetler,kompostolar içelim diye düşündüm ve kara dut şerbetiyle açtım sezonu ^^
Aslında geçen sene 4 tane tarif vermiştim,çok da beğenilmişti ama onları güncel tarif ve fotoğraflarıyla yeniden yayınlamak için taslağa aldım,önümüzdeki günlerde hem onlar hemde yepyeni içeceklerle içinizi serinletmek gibi bir niyetim var,hadi hayırlısı:)
Kara dut şerbeti nefis bir lezzet desem abartmış olmam sanırım,tadı eşimle topkapı sarayında içtiğimiz osmanlı şerbetine benzedi, hatta neredeyse birebir oldu diyebilirim.Böyle değişik lezzetleri ve kara dutu seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Diğer içecek ve komposto tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
500 gr taze kara dut
1,5 lt kadar içme suyu
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle dutları ayıklayıp,yıkayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım.Suyunu da ilave edip ocağa alalım.Ardından çubuk tarçını da ekleyip kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra şekerini ekleyip karıştıralım.Dilerseniz şekeri daha az katabilirsiniz,az gelirse de ilave edebilirsiniz.Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Şeker eridikten sonra küçük bir bardağa birkaç kaşık şerbet koyup,soğutup tadına bakalım ve şekere ihtiyacı varsa şeker,şekeri fazlaysa da su ekleyelim.
En son limonun suyunu ekleyip biraz daha kaynatıp,ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan şerbeti ince tel süzgeçten geçirip tekrar buzdolabında soğumaya bırakalım.
Kıvamı çok koyu olursa suyla açabilirsiniz.
Buz gibi soğuk olarak tüketelim.
Öncelikle dutları ayıklayıp,yıkayalım ve pişireceğimiz tencereye alalım.Suyunu da ilave edip ocağa alalım.Ardından çubuk tarçını da ekleyip kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra şekerini ekleyip karıştıralım.Dilerseniz şekeri daha az katabilirsiniz,az gelirse de ilave edebilirsiniz.Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Şeker eridikten sonra küçük bir bardağa birkaç kaşık şerbet koyup,soğutup tadına bakalım ve şekere ihtiyacı varsa şeker,şekeri fazlaysa da su ekleyelim.
En son limonun suyunu ekleyip biraz daha kaynatıp,ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan şerbeti ince tel süzgeçten geçirip tekrar buzdolabında soğumaya bırakalım.
Kıvamı çok koyu olursa suyla açabilirsiniz.
Buz gibi soğuk olarak tüketelim.
NAR ŞERBETİ |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi