Es selamü aleyküm dostlar .aksilikler üst üste gelmekte Allah hayirlara cikarsin .
sizlere bu gün arsivimden bir tarif paylasmak zorunda kaldim :( mutfagimda birseyler oluyor önce bulasik makinam ,sonrasinda firinim simdide mikro dalga firinim bozuldu dün firina koydugum yemegimin pismesini beklerken pisme süresinin sonunda hic pismedigini hatta hic isinmadigini gördüm bazi seyler yoluna girinceye kadar ne yaparim bilemiyorum dualariniza talibim .önümüzdeki günlerde özel günleri icin söz verdigim kisilerden özür diliyorum
bunun yaninda yapacagim bazi etkinlikler icin düsüncelerimi de ertelemek zorundayim malesef .
tarif kizima yapmis oldugum bir pasta umarim beyenirsiniz konsept bana ait yine
gerekli malzeme
250 gr ispanak robottan cekilmis
3 yumurta
200 gr toz seker
300 gr un
100gr findik tozu
1 kahve fincani sivi yag orta boy
1pk vanilya sekeri
1 pk kabartma tozu
üzerin icin 2 paket kremsanti yada 500 gr cig krema
yapilisi
ispanaklari yikayip yapraklarini saplarindan ayirin daha sonra yapraklari rondonuzda cekin
yumurtayi ve sekeri vanilyayi homojen kivam oluncaya kadar cirpin sivi yagi ekleyip cirpmaya devam edin
unu,findik tozunu,kabartmatozunu karistirip malzemeye ilave edip iyice karistirin.
en son ispanaklari ilave edip cirpin yagli kagit serilmis dikdörtken kalibiniza döküp isitilmis 180 derece firinda 45 dakika pisirin .
pisen kekinizi sogutma teline sogutun soguyan kekin her tarafindan iki santim kesip cikarin
daha sonra ortadan kekinizi kesip servis tabagina koyun .icersine ister kremsanti isterseniz krema cirpip arasina sürün diger kekinizi üzerine koyup kalan krema yada santiniz ile her tarafini kaplayip arzunuza göre süsleyenin
cikardiginiz kenarlari rondo da cekip pastanizin üzerine arzu ettiginiz sekilde serpin
afiyet olsun