Yazın en sevdiğim sebzelerin başında tartışmasız enginar gelir. Çoğu kişi bu sebzeyi ne yazık ki sevmiyor ama sağlığımıza bu kadar faydalı ve lezzetli olan enginarı tezgahlarda olduğu müddetçe soframdan eksik etmem. Klasik zeytinyağlı enginar şekli dışında enginar kalpli patates salatası ve enginar yatağında karides gibi farklı tariflerle de tükettiğim enginarın bugün yeşillikler dolu salatası var soframızda. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet enginar
1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Sosu için
1 limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanmış enginarlar limonlu suda hafifçe haşlanır ve iri iri doğranır. Haşlanmış mantarlar da doğranır. Enginarlar, mantarlar bir kaba alınırlar üzerlerine ince ince kıyılmış dereotu ve maydanoz da eklenir. Diğer tarafta zeytinyağı, limonsuyu ve tuz iyice karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Sos salataya dökülür ve iyice karıştırılıp harmanlanır. Salata servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
2 adet enginar
1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Sosu için
1 limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Ayıklanmış enginarlar limonlu suda hafifçe haşlanır ve iri iri doğranır. Haşlanmış mantarlar da doğranır. Enginarlar, mantarlar bir kaba alınırlar üzerlerine ince ince kıyılmış dereotu ve maydanoz da eklenir. Diğer tarafta zeytinyağı, limonsuyu ve tuz iyice karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır. Sos salataya dökülür ve iyice karıştırılıp harmanlanır. Salata servis tabağına alınıp, servis yapılır.
AFİYET OLSUN.