YABAN MERSİNLİ (LİKAPALI) MUFFİn |
Sırada uzun zamandır yapmak isteyipde bir türlü yapamadığım enfes bir kek tarifi var.
bu tarifi alır almaz hemen yaban mersini almıştım,fakat ben yapana kadar eşim malesef çerez gibi yedi bitirdi,çok beğenmiş.
Afiyet,şeker oldu yarasın.
Bende bir dahaki sefere hem daha fazla aldım hemde bir kısmını sakladım,ne olur ne olmaz diye,iyi de yapmışım,tam da düşündüğüm gibi oldu ama sonunda yapabildim,şükür diyelim ^:^
Tarif nilay'a ait,seviyorum onun tariflerini,üstelikte çok güvenirim arkadaşıma, teşekkür ediyorum nilay'cım öpüyorum seni ^:^
Çok güzel bir tarif,mutlaka denemelisiniz.Kuru yaban mersinini nereden bulacağım demeyin çünkü bütün kuru meyve satan dükkanlarda ve aktarlarda var,oralardan temin edebilirsiniz.ayrıca çok da faydalı bir meyvedir diyorum ve tarife geçiyorum...
YABAN MERSİNLİ (LİKAPALI) MUFFİN |
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini
2,5-3 su bardağı elenmiş un
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şekerle yumurtayı köpürüp beyazlaşana kadar iyice çırpalım.sütü ve sıvıyağı da ekleyip karıştıralım.Malzemeler iyice karışınca elenmiş vanilin ve kabartma tozunu da ekledikten sonra elenmiş unu kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştırmaya devam edelim,bana 2,5 su bardağı un yetti,eğer size hamur biraz sıvı gelirse azar azar birkaç kaşık daha ekleyebilirsiniz.
Unu iyice hamura yedirdikten sonra dolu dolu bir su bardağı yaban mersinini de ekleyip biraz daha karıştıralım.Ben silikon muffin kalıbında yaptığım için pratik oldu,eğer sizin silikon muffin kabınız yoksa,muffin kağıtlarını muffin kalıplarına yerleştip içine hamuru dökebilirsiniz.
Hamuru eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına yerleştirelim ve en az 20-25 dakika kapağını açmadan pişirmeye bırakalım.Kürdan testinden geçince muffimleri fırınfan alalım ve soğumasını bekleyip kalıplardan çıkaralım.
Artık muffinlerimiz hazır,afiyetle yiyebiliriz.
YABAN MERSİNLİ (LİKAPALI) MUFFİN |