Bugün keyfim yok hani insan bazen kendini çok yalnız hisseder ya işte o günlerden birini yaşıyorum....
Bu sofram hani şu bahsettiğim kuzenim için hazırlanmıştı.
menümüzde
- tavuk suyuna köfteli şehriye çorbası
- şehriyeli pirinç pilavı
- garnitürlü çanak köfte
- cevizli patates pasta
- mantar salatası
- mevsim salatası
- kestaneli tiramisu
garnitürlü çanak köfte
malzemeler
- 1 kilogram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı galete unu
- 1 adet yumurta
- birkaç dal ince ince doğranmış maydanoz
- tuz
- kimyon
- 1 çay bardağı su
- 1 şişe konserve garnitür
yapılışı
- derin bir kap içine kıyma,rendelenmiş soğan,rendelenmiş sarımsak galete unu, yumurta,maydanoz,tuz,kimyon ve su alınıp güzelce yoğurulur.buzdolabında biraz dinlendirilir.
- dinlenen kıymadan parçalar alınıp çanak şekli verilip fırın tepsisine dizilir.
- önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
- garnitür iyice yıkanıp süzdürülür.
- pişen köfte çanaklarının içine garnitür eklenip tekrar fırına verilip 10-15 dakika daha pişirilir.
Şu fotoğraf makinemi bir çözemedim akşam çekildiği için pek içime sinmedi ama idare edin lütfen..
yardımcı olmak isteyen olursa seve seve kabul edebilirim:)