![]() |
KABAK TATLISI |
Herkese merhabalar.
Bu aralar yazmakla ilgili bir problemim var sanki ne post yazmak istiyorum,nede yorumlarınızı cevaplaya biliyorum,bir miskinlik var üzerimde yine sanırım, eve kapanmışlığın verdiği bir bezginlik var,hazır yağız'ım kreşe başlamışken bol bol evde geçen günlerimin acısını çıkarırım dedim ama bu senede kış pek çetin geçti.
''Rabbim neylerse güzel eyler'' felsefesiyle yaklaşıyorum her şeye aslında ama yinede iyice bir miskin oldum sanırım:)
Neyse efendim konuyu çok dağıtmadan geçelim asıl konumuza yoksa yeniden yazma aşkım başlayacak ve çenem düşecek:)
Vakti zamanı geçmeden yayınlamam gereken bir tarifle devam ediyorum bugünde.Bir çoğumuzun çok sevdiği ,sık sık yaptığı ama benim sadece birkaç senedir sevdiğim ve yaptığım bir tatlıdır kendileri.
Mutlaka kendinize ait bir tarifiniz vardır ama hiç yapmamış olanlarda vardır belki ,birde ''anne eli gibi'' usulü aklınızda bir yerlerde dursun derim.
Buyrun tarifime..
MALZEMELER
1 kg kadar temizlenmiÅŸ kabak
1,5 su bardağı toz şeker (miktarı kendi damak tadınıza göre azaltabilir yada artırabilirsiniz)
3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
üzerine:
bolca ceviz kırığı
![]() |
KABAK TATLISI |
Öncelikle eğer mümkünse akşamdan kabakları temizleyip toz şekerimizi üzerine döküp kapağını kapatalım ve oda sıcaklığında bırakalım.sabaha şeker erimiş kabakları birazda sulanmış olacak,ilave suya gerek yok o suyla pişirebiliriz.
kabakların içine çubuk tarçını ikiye yada üçe bölerek eşit bir şekilde yerleştirelim,aynı şekilde karanfilleri de serpiştirelim ve ocağa alalım.
Önce orta ateşte 10 dakika kadar kadar tutalım ve altını iyice kısalım, pişmeye bırakalım.Bir kez dikkatli şekilde tersini çevirelim ki iki yüzü de aynı oranda pişsin.
Kabakları yeteri kadar yumuşayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım.ne çok yumuşak olsun nede sert kalsın.
Üzerine bolca ceviz kırığı ve şerbetinden gezdirip ,ılık yada soğuk olarak servis edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN...