![]() |
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA SOYA SOSLU ET |
Herkese hayırlı güzel bir akşam diliyorum..
Sıradaki tarifim nefis bir et yemeği,davet sofralarınız için hem şık hemde doyurucu bir ana yemek,mutlaka denemelisiniz diyorum ve bu defa lafı hiççç uzatmadan tarifime geçiyorum.
Sağlıcakla kalın..
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı et (ben antrikot kullandım)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet sarımsak
1 orta boy soğan
2 kaşık soya sosu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
püre için:
6-7 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
![]() |
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA SOYA SOSLU ET |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle eti yapmak için tavaya sıvıyağı alıp kızdıralım,yağ miktarını etinizin yağına göre ayarlayabilirsiniz.tuzladığımız etleri yağa bırakalım ve önce hararetli ateşte biraz çevirelim ve altını kısalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.(yalnız tuzunu atarken soya sosunun tuzunu dikkate alıp eklemenizi tavsiye ederim).
ben antrikotla yaptığım için çabuk pişti ilave su eklemedim,sizde etinizin yumuşaklığına göre pişme süresini ayarlayabilirsiniz,eğer pişmezse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
etler istenilen yumuşaklığa gelince piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağıda ekleyip biraz daha kavuralım.
En son karabiberi ve soya sosunuda ekleyip biraz daha çevirip ocaktan alalım.
patates püresinin yapılışı:
Öncelikle patatesleri haşlayalım ardından kabuklarını soyup,ezelim.ardında tencereyle kısık ateşte ocağa alalım.tuz tereyağ,süt,kaşar peyniri rendesi ve karabiberini ekleyip hızlıca karıştıralım,bu aşamadan sonra biraz daha blendırdan geçirebiliriz,pürüzsüz bir püre elde edelim.
Püremizde hazır olunca düzgün bir şekilde servis tabağına alalım ortasını hafif havuz gibi açıp et soteden koyalım ve servis edelim.
Davet sofralarınız için hem şık hemde leziz bir ana yemek oluyor,sıcak olarak servis edelim..
![]() |
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA SOYA SOSLU ET |
AFİYET,ŞEKER OLSUN...