![]() |
PORTAKALLI KURABİYE |
Tüm takipçilerime güzel,huzurlu bir hafta diliyorum..
Haftaya istanbul'dan beyazlar içinden size seslenirim diye umutlanmıştım ama yine istanbulun havası benide herkeside yanılttı.oysaki nede güzel lapa lapa yağmaya başlamıştı ve hatta neredeyse tüm şehirde elektrikler ve sular kesilmişken dedim heralde bu sefer yağacak,yağız'ımla kartopu oynayacağız,kardan adam yapacağız,ama cııııkkk yine yağmadı ,hatta ertesi güne günlük güneşlik başladık:(
Asıl enteresan olan istanbulda doğmuş büyümüş olan ben bu duruma alışamadım,neyse efendim bu kar yağdı ,yağmadı meselesi uzar gider ,biz asıl konumuza dönelim:/
Haftaya kurabiye tarifiyle başlayalımda çayın yanında hem yiyelim hemde hayal kuralım dedim,mesela dışarıda lapa lapa kar yağıyor,bizde onu izlerken çay ve kurabiye keyfi yapıyoruz:)
Hazır portakal mevsimiyken yapmak ve yayınlamak farz oldu.tarifini nerden aldığımı bile hatırlamayacak kadar eski bir tarif,her nerden aldıysam gıyabında kendilerine teşekkür ederim:/
Portakal aromasıyla nefis bir kurabiyedir,üstelik un miktarını ayarlayarak ister sert ister daha yumuşak bir kurabiye elde edebilirsiniz.
tarifimi ''porselen demlik çay saati etkinliğine'' sevgiili özlem'e gönderiyorum..
Geçelim tarifimize..
MALZEMELER
•2 adet orta boy portakal
•1/4 margarin
•1/4 su bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı şeker(daha tatlı olsun isterseniz biraz daha ilave edebilirsiniz,)
•2 adet yumurta
•1 paket kabartma tozu
•aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
•3 bardak unu kabartma tozuyla karıştırıp eleyelim ve bir kaba alalım,ortasını havuz gibi açtığımız unun içine,şeker,sıvı yağ,margarin ve bir yumurtayı ekleyelim.diğer taraftan portakalların kabuklarını rendeleyip,içinide blendırdan geçirip püre haline getirelim ve diğer malzemelere ilave edip yoğurmaya başlayalım.yumuşak ve yapışkan bir hamurdur,azar azar hamur kendini toplayıp ele yapışmayana kadar un ekleyip yoğuralım.
portakalın büyüklüğüne göre değişir ama 6 bardak kadar unu yiyebilir.yoğurma işlemi bittikten sonra şekil verip, yağladığımız tepsimize dizelim,yumurta sarısını da sürüp fırına verelim.200-220 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.
AFİYET,ŞEKER OLSUN...