MALZEMELER:
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sür
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
MUHALLEBİ İÇİN:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN:
Kivi dilimleri
HAZIRLANIŞI:
Derin bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Sıvı yağ
ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip
karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıbınıza aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derede
fırında kızarana kadar pişirin. Muhallebisi için, tencerede süt, un, toz şeker
ve tereyağını karıştırarak muhallebi kıvamına getiririn. Kıvam alınca vanilyayı
ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Kek ve muhallebi
soğuduğunda muhallebiyi kekin üzerine yayın. Son olarak kivi dilimleriyle
süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.