Kimi holuşka diyor kimi haluşka. Kim ne derse desin öğrendiğim kişi ne dediyse öyle tarif aldım ve öyle yedim. Artık bilemiyorum. :))
Sevgili mesai arkadaşım Merve'nin ofise getirmesiyle bu yemeği tanıdım. Kendisi Antalya'lı. Köyünün meşhur yemeklerindenmiş. Ben çok sevdim. Ve de oldukça pratik geldi. E malum yöresel yemeklere akıl yormayı ve yapmayı seven biri olarak kaçırmadım tarif fırsatını. Sağolsun annesinden bizzat öğrendim. Bloğumun sloganı yine geçerli oldu. Annelerimizden öğreniriz yemek yapmayı demiştim. Çok konuştum, tarifine geçeyim bari ben. :))
Malzemeleri:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yağsız peynir (lor, çökelek vs olabilir.)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 baş kuru soğan
1/4 bağ maydanoz
Su
Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına koyup üzerine tuz ve su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Sert bir hale gelen hamuru üzerine örtü örtüp dinlenmeye bırakın.
Öte yanda çukur bir kabın içine çökeleği koyun. Maydanozu ince kıyın. Soğanı doğrayın. Soğan, maydanozu çökeleğin içine ekleyin. Bir tatlı kaşığı pulbiber atıp iyice karıştırın.

Hamurdan cevizden az büyük parçalar koparın. Merdane ile ufak tabak büyüklüğünde yuvarlaklar haline getirin. Sonra pet şişe kapağı ile ya da elinizle açıp içine tepeleme iç harcından koyarak fotoğraftaki aşamalarda katlayın ve un serpilmiş tepsiye tek tek dizin.

Derin bir tencereye yarıyı geçecek kadar su koyun. Suya bir çimdik tuz atıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine tek tek holuşkaları atıp birbirine yapışmaması için az karıştırın. Orta ateşte haşlansın. Cezvenin içine sıvı yağı ve tereyağını koyup ısıtın içine toz biberi ekleyip ocağı kapatın. Kaynayan tencerenin içine döküp karıştırın ve servis edin.
Afiyet olsun. :)