
Malzemeler
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 büyük boy soğan
Maydanoz
1 kahve fincanı ince bulgur
Galete unu
3 yumurta
Sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Kıyma az yağda soğanla kavrulur, üzerine ince kıyım maydanozlar, kırmızı biber, karabiber ve tuz eklenir. Ocağın altı kapatılır ve karışıma bulgur eklenir, iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta bir yufka tezgaha serilir, ayrı bir kasede 1 yumurta ve biraz sıvı yağ çırpılır çırpılan karışım yufkanın her yerine fırça yardımıyla sürülür, üzerine bir yufka daha yayılır ve yufkalar 8 eşit parça olarak kesilir, kalın tarafına soğuyan kıymalı harçtan koyulur ve sigara böreği gibi sarılır.
Tüm parçalar sarıldıktan sonra, börekler önce yumurtaya (tuzla çırpılmış 2 yumurta) sonra galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Sıcak servis edilir.Abone olmak için Tıklayınız