Malzemeler
1 paket margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Tuz
Alabildiğince un (hamur kulak memesi kıvamında olmalı)
Susam
Hazırlanışı
Derin bir kaba, eritilmiş margarin, sıvı yağı, 2 yumurtanın beyazı, yoğurt, kabartma tuzu ve tuz eklenerek çırpılır, hamur kulak memesi kıvamına gelesiye kadar un ilave ederek yoğurulur.
Hamurdan küçük parçalar kopararak elimizde silindir gibi şekil verip, üzerinden biraz bastırarak susama batırılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. İster sıcak ister soğuk afiyetle yenir :)
Abone olmak için Tıklayınız