Et ile lezzetine lezzet katan “Taş Pilavı”. Gerekli olan malzemeler ve yapılışı için yazımıza göz atabilirsiniz…
Taş Pilavı için gerekli olan malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı et
- 1 kilo arpacık soğanı
- 1 kilo pirinç
- 1 tane havuç
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Taş Pilavı nasıl yapılır?
- Tereyağı eritilir ve etler ilave edilip 4 – 5 dakika kavrulur.
- Havuçlar ince ince kıyılır ve arpacık soğanlarla birlikte etlerin içine ilave edilir.
- Biber, salça ve tuz ilave edilip 6 – 7 dakika pişirilir.
- Büyük bir tepside pişen et tenceresi ters çevrilerek boşaltılır.
- Tencere ters çevrildiğinde hava almaması için üzerine ağırlık koyulur.
- Tepsi içine 7 – 8 su bardağı su ilave edilip kısık ateşte 50 dakika pişirilir.
- Pişen yemek suyu süzülür ve tencere ters çevrilir.
- Süzülmüş su tencereye alınır ve 2 litreye tamamlanarak kaynatılır.
- Pirinçler suya atılır ve piştikten sonra 8 – 9 dakika dinlendirilir ve kalan tereyağı eritilip üzerine gezdirilir.
- Pilav tabağa alınarak üzerine etli karışım dökülür, cacıkla birlikte servis edilir.