Es selamü aleyküm dostlar
Tarifi iceriye yazali cok oldu ama eklemek simdiye kismetmis üzerinize afiyet anjin grip aldi basini gidiyor cokca dua beklerim dostlar. gecikme icin af ola
Yemegimiz kis günlerine yakisir bir lezzet. aslinda bir nevi tavuklu kuru fasulye diyebiliriz
ama benceli halleri ile oldugundan biraz farkli oldu
malzeme
4-tavuk budu kemikli 4 tavuk kanadi
1 büyük kutu konserve haslanmis kuru fasulye
2 orta boy kuru sogan
3 iri dis sarimsak
2 orta boy havuc (cok iri olmasin )
1 kutu konserve dogranmis domates
yarim cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi sirke
1 tutam kimyon
500 ml su
tuz karabiber arzu ederseniz pul biber
bir tutam dogranmis maydanaoz
yikayip kuruladigimiz tavuk butlari ve kanatlari kalin tabanli firina girebilecek bir tencerede sivi yagda ile birlikte kizartalim. mühürlenmesi birazda kizarmasi gerek kizartalim ki tavuk kokusu gitsin kizarttigimiz etlerimizi disari alalim
tencereye dogradigimiz soganlari sarimsaklari ve havuclari ilave edelim .sekeri bu asamada ekleyelim karamel olmasina yardimci olsun
bir kutu konserve dogranmis domatesi ilave edelim konserve domates kullanmayacaksaniz (büyüklerinden 4 adet domatesin kabuklarini soyarak cekirdeklerini suyunu cikarip dograyarak kullanabilirsiniz belki rengi icin bir kasik salca ilavesi gerekebilir )
bir iki kez cevirelim suyu ilave edip
süzüp yikadiginiz fasulyeleri tencereye ekleyelim sirkeyi tuzu karabiberi ilave edelim
kizartilan tavuklari tencereye üzerine dizelim
kapagini kapatalim 180 derece havali turbo firinda yada alt üst 200 derecede 1 saat pisirelim
son 20 dakikada üzerinden kapagi alalim.. alalim ki tavuklar biraz daha kizarsin
lezzete lezzet katsin
dogranmis maydanozu serpistirip yaninda pilav ile servise sunalim
Afiyet sifa olsun dostlar. daim dualara talibim
Muhabbetle