Şehriye ile daha da lezzetlenen Şehriyeli Pilavı denemek ister misiniz? Gerekli olan malzemelere ve yapılışına göz atalım…
Şehriyeli Pilav için gerekli olan malzemeler
Şehriyeli Pilav nasıl yapılır?
- Pirinç ayıklanır ve pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip 20 dakika bekletilir.
- Nişasta kaybolana kasar yıkanıp süzülür
- Tencereye tereyağı koyulup eritilir ve 3 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır.
- Arpa şehriye ayrı bir tavada kavrulur ve kevgirle yağdan alınıp bol kaynar su bulunan tencereye koyulup 30 dakika kadar haşlanır.
- Pilav suyu iyice kaynadıktan sonra şehriye ve pirinçler ilave edilip karıştırılıp kapağı kapatılır ve pişirilerek servis edilir.
Afiyet olsun.