Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı doğranmış soğan
- 2 1/2 yemek kaşığı tüm amaçlı un
- 3 su bardağı doğranmış kırmızı patates
- 1 1/4 su bardağı 1% az yağlı süt
- 3/4 kap yağsız, düşük sodyumlu tavuk suyu
- 1/2 fincan su
- 1/2 fincan (2 gram) az yağlı rendelenmiş azaltılmış keskin çedar peyniri
- 1/8 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşil soğan
Hazırlanışı
- 1. Orta ateşte orta boy bir tencerede yüksek sıcaklıkta eritin.
- Soğanı tavaya ilave edilir, 5 dakika sote ya da soğan kadar tuz. Un serpin; yemek 1 dakika, sürekli soğan karışımı karıştırma. Patates, süt, et suyu, 1/2 su bardağı su tavaya; bir taşım kaynatın ekleyin.
- Kapak ısı azaltın ve 10 dakika kaynatın. Add 1/2 bardak az keskin çedar peyniri ve kara biber yağ; 2 dakika pişirin ya kadar peynir, sık sık karıştırarak erir. Eşit 1 1/2 tatlı kaşığı ile servis yeşil soğan doğranmış, her bir Top.