
MALZEMELER;
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
12 kahve fincanı un
300 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
Yarım tatlı kaşığı tuz
İÇİ İÇİN;
1 adet soÄŸan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber, kimyon
ÜZERİNE;
1 adet yumurtanın akı
YAPILIÅžI;
Öncelikle içi için ince kıyılmış soğanı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Küp doğranmış patates, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurun. Soğumaya bırakın. Hamur için derin bir kâsede yumurta, süt, un, margarin ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan 30 adet beze yapın. Bezelerin her birini çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde elinizde yassılaştırın. Patatesli iç harçtan hamurun ortasına koyup kenarlarını ortada toplayarak kapatın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Poğaçaların düz kısımları yumurta akına bulayın ve ters çevirip hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Abone olmak için Tıklayınız