Balık sofralarının vazgeçilmezler tavalara bir de Barbunya Tavası ekledik. Beğenerek yapmanız dileği ile…
Barbunya Tavası için gerekli olan malzemeler
- 1 kilo barbunya
- Yarım çay kaşığı tuz
- Beyazbiber
- 1 su bardağı bira
- 3 su bardağı elenmiş un
- Yarım su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
- 1 tane limon (süsleme için)
- Yarım demet maydanoz (süsleme için)
- 5 yemek kaşığı Margarin
Barbunya Tavası nasıl yapılır?
- Balıklar biberlenip tuzlanır ve biraya batırılır.
- Una bulanıp silkelenir ve yağda kızartılır.
- Önceden ısıtılmış tabaklara yerleştirilir.
- Margarin eritilir ve balıkların üzerine dökülür.
- Maydanoz ve limon ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.