Sunumu ile göz kamaştıran bir lezzet “Balıklı Krep”. Balıklı Krep için gerekli olan malzemeler ve yapılışı için tarifimize göz atalım…
Balıklı Krep için gerekli olan malzemeler
- 2 yemek Kaşığı Un
- 1 Yumurta
- Karabiber
- 4 yemek Kaşığı Süt
- 150 gram Füme Somon
- 4 yemek Kaşığı Süt Kreması
- 1 Salatalık
- 2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Demet Dereotu
- 50 gram Havyar
Balıklı Krep nasıl yapılır?
- Süt, yumurta ve un karıştırılır.
- Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir.
- Tavada yağ ısıtılıp 2 tane krep pişirilir.
- Krepler soğuduktan sonra füme somonlar üzerine yayılır.
- Karabiber, krema ve tuz ile tatlandırılır ve kreplerin üzerine sürülür.
- Hazırlanan krepler rulo yapılıp folyo ile sarılır ve 45 dakika buzlukta bekletilir.
- Limon suyu, tuz, yağ ve karabiber ile marinat hazırlanır.
- Dereotu ayıklanır ve ince ince kıyılır.
- Krep ruloları dokuz dilime kesilir ve tabaklara üçer dilim yerleştirilir.
- Marinat kreplerin üzerine gezdirilir, dereotu, havyar ve salatalıkla süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

