Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
Ramazan sofralarında içinizi ısıtacak nefis bir çorba.
MALZEMELER
225 gr dana kuşbaşı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet ortaboy kuru soğan
3 adet pırasa
450 gr ıspanak
75 gr pirinç
25 gr maydanoz
3 -4 adet tane karabiber
5 su bardağı su
üzeri için:
kızarmış soğan
HAZIRLANIŞI
Tencereye sıvıyağ ve dana kuşbaşını koyun. 15 dakika etler kahverengi olana dek kavurun. Küp doğranmış kuru soğan, pırasayıda ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Ispanaklarıda koyduktan sonra 5 dakikada ısapnaklarla kavurun. Tane karabiberi ekleyin, suyu da ilave ederek 30 dakşka pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın. Buna kaynamış çorbadan azar azar ilave ederek sıcak hale getirin ve çorbayı ekleyin. Bir taşım kaynatın ve doğranmış maydanoz serperek servis yapın.
Abone olmak için Tıklayınız