Bu tarifi geçtiğimiz ay Antalya'ya gittiğimde beni misafir olarak ağırlayan sevgili ablam Nermin Öner'den (www.resimlitarif.com) tatmıştım. Kendisi de blog yazarı. Ramazan gelince en pratik olarak hazırlayabileceğim bir tarif olarak aklıma geldi ve hemen hazırladım. Oldukça hafif ve sağlıklı bir tarif. Tamamen doğal gıdalar ile hazırlanıyor. Eğer çok şekerli seviyorsanız 1-2 yemek kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz. Buyrun tarifine...
Malzemeler:
4 su bardağı üzüm pekmezi (belki dut pekmezi ile de olabilir, denemek lazım.)
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
1 kase iç ceviz
Üzerine süslemek için hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Cevizleri düz kısmı aşağı gelecek şekilde yarım yarım belli aralıklarla dizin.
Derin bir tencerede 3 su bardağı su ve nişastayı ekleyip çırpma teli ile çırpın ve üzerine yavaş yavaş pekmezi ekleyin.
Kaynayıp iyice piştikten yani katılaşmaya başladıktan sonra üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Sonradan eklememizin nedeni daha parlak olmasını sağlamak.
Servis için üzerine hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. :)