MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet havuç
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 adet havuç
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım limon suyu
Yarım demet maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
Küp doğranmış ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve kekik serperek fırında kızartın ve çorbayla birlikte servis edin.
HAZIRLANIŞI
Mercimekleri yıkadıktan sonra küp doğranmış havuç ve domates ile birlikte tencereye koyun kaynatın. Mercimekler yumuşayınca püre haline getirin. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanları 2 kaşık sıvıyağda kavurun. Mercimeklerle kavrulmuş soğanı birleştirin. Limon suyu ve maydanozla servis edin.