MALZEMELER
500 gr ıspanak
1 adet kuru soÄŸan
1 adet pırasa
1,5 çay bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr yoÄŸurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
1 adet kuru soÄŸan
1 adet pırasa
1,5 çay bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr yoÄŸurt
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Taze nane
HAZIRLANIÅžI
Küp doğranmış soğanı kavurun. Doğranmış ıspanak ve pırasayı ekleyip kavurun. Pirinci ve 5 su bardağı suyu ekleyip baharatları ekleyin. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir yerde pirinci iyice çırpın. Sıcak çorbadan kepçeyle alıp yoğurdu ekleyerek ısıtın ve tencereye yoğurdu koyun. Bir taşım kaynatın. Taze nane serperek servis edin.