
Mantarlı Keçi Peynirli Tart
MALZEMELER
Tart hamuru için ;
· 175 gr. küçük küpler şeklinde kesilmiş oda sıcaklığında tereyağı
· 300 gr. un
· 1 yumurta sarısı
· 2 çorba kaşığı
· 1 tatlı kaşığı tuz
Mantar dolgu için ;
· 2 çorba kaşığı zeytinyağı
· 400 gr. mantar
· 2 Çorba kaşığı ince doğranmış taze kekik
· Tuz
· Karabiber
· Krema
· 150 gr. Taze keçi peyniri
· Rendelenmiş Permesan peyniri
· Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tart hamuru için tereyağı ,yumurta ,su ve tuzu yoğurarak hamuru hazırlayın .
Hamuru disk şekline getirip streçle sarın.Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile unlanmış tezgah üzerinde ,
yarım santimetre kalınlığında küçük tart kalıplarına göre açın.Tart kalıplarıınıza yerleştirin .
(Dilerseniz hamuru bütün olarak açıp tek tart hamuru elde edilirsiniz.)
Ön pişirme için,hamurların üzerine yağlı kağıt yerleştirin içini nohut yada
kuru fasülye ile doldurup hafifçe bastırın.Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve nohut/fasülyeyi alıp hamurlarınızı 5-6 dakika daha fırınlayın.
Dolgu malzemesini hazırlamak için ,orta ateşte mantarları zeytinyağı ile 6-7 dakika soteleyin.
Sotelenmiş mantarlara kekiği ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın ,ateşten alıp ılımaya bırakın.
Derin bir kasede krema,keçi peyniri ,parmesan peyniri ve yumurta sarılarını çırpın.
Ön pişirmesini yaptığınız tart hamurlarınızın tabanına mantarları yayın.
Üzerlerine kremalı karışımı dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında
dolgu katılaşıp altın sarısı renk alana kadar 20-25 dakika fırınlayın.
Tartlarınızı fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin.
Sıcak yada oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
Tart hamuru için ;
· 175 gr. küçük küpler şeklinde kesilmiş oda sıcaklığında tereyağı
· 300 gr. un
· 1 yumurta sarısı
· 2 çorba kaşığı
· 1 tatlı kaşığı tuz
Mantar dolgu için ;
· 2 çorba kaşığı zeytinyağı
· 400 gr. mantar
· 2 Çorba kaşığı ince doğranmış taze kekik
· Tuz
· Karabiber
· Krema
· 150 gr. Taze keçi peyniri
· Rendelenmiş Permesan peyniri
· Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tart hamuru için tereyağı ,yumurta ,su ve tuzu yoğurarak hamuru hazırlayın .
Hamuru disk şekline getirip streçle sarın.Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile unlanmış tezgah üzerinde ,
yarım santimetre kalınlığında küçük tart kalıplarına göre açın.Tart kalıplarıınıza yerleştirin .
(Dilerseniz hamuru bütün olarak açıp tek tart hamuru elde edilirsiniz.)
Ön pişirme için,hamurların üzerine yağlı kağıt yerleştirin içini nohut yada
kuru fasülye ile doldurup hafifçe bastırın.Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve nohut/fasülyeyi alıp hamurlarınızı 5-6 dakika daha fırınlayın.
Dolgu malzemesini hazırlamak için ,orta ateşte mantarları zeytinyağı ile 6-7 dakika soteleyin.
Sotelenmiş mantarlara kekiği ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın ,ateşten alıp ılımaya bırakın.
Derin bir kasede krema,keçi peyniri ,parmesan peyniri ve yumurta sarılarını çırpın.
Ön pişirmesini yaptığınız tart hamurlarınızın tabanına mantarları yayın.
Üzerlerine kremalı karışımı dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında
dolgu katılaşıp altın sarısı renk alana kadar 20-25 dakika fırınlayın.
Tartlarınızı fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin.
Sıcak yada oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
Abone olmak için Tıklayınız