
MALZEMELER
· 1 kg süt
. 9 çorba kaşığı irmik
. 1,5 çorba kaşığı toz şeker
. 1 paket vanilya
. 1 Paket hazır çilek jölesi
YAPILIŞI
Sütü bir tencereye alın, bütün malzemeyi soğuk süte dökün ve muhallebi haline getirin. 5-6 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen karışımı azıcık ılıdıktan sonra borcama aktarın .
Ayrı bir yerde 2 çay bardağı suyu kaynatın ,içerisine bir çay bardağı hazır jöleyi(çilek) boşaltıp eritin,sonra 2,5 çay bardağı soğuk su ilave edin çok az ılıdıktan sonra tatlının üzerine dökün .Soğuması için yaklaşık 2 saat kadar buz dolabında bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Abone olmak için Tıklayınızirmik,süt,sütlü tatlı,jöle,şeker,muhallebi,vanilya