Merhabalar,
Kilis’in et ve kebap dürümlerinin yanı sıra birde bu tarifini vereceğim nefis ”Nohut Dürümü” vardır.
Malzemeleri: (4 Kişilik)
1 su bardağı Nohut (akşamdan bol suda ıslatılır)
1 demet Maydanoz
2 kuru Soğan
2 taze Soğan
2 sivri Biber yeşil ve kırmızı
Tuz, karabiber, kırmızı pul Biber
Nar ekşisi
4 Yufka ekmek
Yapılışı:Akşamdan ıslatılmış nohut, bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenrek 20-30 dakika düdüklü tencerede pişirilir (isteğe göre ilikli kemik parçası ile beraber pişirilir, ben kemikle pişirdim).
Nohut pişene kadar soğanlar temizlenir salatalık kıyılır. Biberler ve maydonaz da incecik kıyılır. Baharatı eklenerek dürümün Piazı-salatası hazırlanmış olur. Haşlanmış nohutun suyu süzülür. 4 yufka ekmeye nohut ve piazı taksim edilir ve üzerine nar ekşisi gezdirilir. Yufkanın alt kısmı iki parmak üzerine katlanır ve kenarlarıdan rulo yapılır dürüm hazırdır.
Yanında buz gibi bir bardak ayranla afiyet ile yenir.
Afiyet Olsun!