Tavuklu Enginar...
Haziran 04, 2014
Güneydoğu'nun yemeklerini yapa yapa enginar, kereviz hiç öğrenmedik. Evde hiç bilmediğim bir tat. Bir senedir kerevizi rendeleyip salatasını veya doğrayıp sebzeli yemeğini yedim ama enginarı hiç yapmadım / yemedim... Geçenlerde annem "Al gel kızım, çok faydalıymış dedi." Pazardan 4 tane aldım. Pahalı birşey 2 TL tanesi. :) Evde de tavuk vardı. En iyisi tavuklu yapayım dedim. Direkt yesem belki sevmeyecektim. Risk etmedim.
Malzemeler:
4 adet enginar (Kişi başı 1 adet için)
1 tane havuç
2 adet yeÅŸil biber
1 tane küçük tavuk göğsü (yarım olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Tavukları yıkayıp doğrayın. Su koyarak haşlayın. Suyunu çekince zeytinyağı ile pembeleşene kadar kızartın. Başka bir tencerede enginarları yan yana koyarak üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın. Yeşil biber ve havuçları ince doğrayıp az yağda pişirin. Pişen ve suyu azalan enginarın üzerine biber, havuç ve tavukları koyarak üzerini kapakla kapatıp kısık ateşte 10-15 dk pişirin. Servise hazır.
Afiyet olsun. :)
Tags