- 3 yumurta
- 2 paket labne peynir(200gr.)
- 1 paket krema(200ml.)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası(unda olur)
- 1 vanilya
- TABANI İÇİN:
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 50 gr.tereyağı
- SOSU İÇİN:
- Yarım kg.çilek
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta(mısır)
- 1 çay bardağı su
YAPILIÅžI:
Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kesip serelim.Büsküvilerimizi rondodan geçirip erimiş tereyağı ile karıştıralım.Kalıbımızın altına bu karışımı elimiz ile bastırarak yayalım.Su bardağı ile iyice bastıralım.Buzbolabında bu kalıbı bekletelim.İç malzemesini hazırlıyalım.Geniş bir kasede tel çırpıcı ile labne peynirini ve şekeri çırpalım.Kremayıda ekleyelim.Tek tek yumurtalarıda ekleyip çırpalım.Nişasta ve vanilyayıda ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
Bu karışımı buzdolabında beklettiğimiz büsküvili karışımın üzerine yavaş yavaş dökelim.Kalıbın etrafına folyo sarıp bir parmak su dolu tepsiye koyarak fırının alt kısmında 160 derecede 45 dakika pişirelim.(Fırın kapagını hiç açmayalım.)Pişen cheesecakemizi fırın kapagını aralayarak on dakika daha bekletelim.Sonra fırından çıkardığımız cheescakeyi oda sıcaklıgında bekletelim.
Bu arada sosunu hazırlayalım.Çilekleri kesip rondodan geçirelim.Bir tavaya çilek,şeker ve suda erittiğimiz nişastayı ekleyip pişirelim.Ilık sosu cheesecakenin üzeine döküp bir gece buzdolabında ekletelim.Ertesi gün eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis eelim.Afiyet olsun.
Abone olmak için Tıklayınız
Cilekli Cheesecake Tarifi,Cilekli Cheesecake nasıl yapılır,pasta nasıl yapılır,Pasta Tarifleri,,yemek tarifleri,oktay usta tarifleri,kolay yemek tarifleri