
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çimdik şeker
- 5 su bardağı un
- ÜZERİ İÇİN:
- HaÅŸhaÅŸ
- Ayçekirdeği
YAPILIÅžI:
Bir kasede ılık su ile mayayı eritelim(5 dakika).Dört su bardağı unu bir kaba koyup ortasını açıp mayayı ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.Tuz ve şekeride ekleyelim.
Artan unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.Mayalanan hamurdn parçalar kopartıp yuvarlayalım.
İsteğe göre haşhaş ve ayçekirdeğine batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Ekmekciklerin üzerine bıçak la çizik atalım.Fırında ekmeklerimizi 200 derecede pişirelim.Afiyet olsun.
Abone olmak için Tıklayınız