
400 Gram brokoli
yarım küçük sogan
1 yemek kasıgı tereyagı
1 yemek kasıgı un
1 su bardagı süt
tuz ve karabiber
SERVİS İÇİN
Limon
CORBAMIZIN HAZIRLANISI
Brokolileri çiçeklerini ayıklayıp 2,5 su bardagı suyun içinde yumusayıncaya kadar haslayınız.
Diger tarafta tereyagını eritip ve minik dogranmış soganları sararana kadar kavurunuz.Ardındanda unu ilave edip kavurun.Sütüde ilave edin sürekli karıştırınız.
Brokolileri suyuyla beraber sütlü karışımın içine alınız,bir tasım kaynadıkdan sonra blender yardımıyla püre haline getiriniz.
Ocaktan indirmeye yakın tuz ve karabiber ilave edip limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Afiyetler Olsun
Abone olmak için Tıklayınız