
Gerekli Malzemeler
1 yeşil 1 kırmızı dolmalık biber
3 domates
6 kabak
1 taze mısır
1 kuru sogan
1 yemek kaşıgı kimyon
1 tatlı kasıgı acı kırmızı biber
Polenta
1/3 su bardagı sebze suyu
1 su bardagı su
1 su bardagı mısır unu
1/2su bardagı parmesan peyniri
2 yemek kaşıgı zeytinyagı
Yemegin Hazırlanışı
Sebze suyunu ve suyu tencerede kaynatınız mısır ununu lave ederek karıştırınız.İyice koyulaşıncaya kadar karıştırınız.Parmesan peynirini ilave ediniz.
Karışımı düz bir kaba yayınız.2 Saat buzdalabında sogutunuz.
Servis etmeden önce dilediginiz şekilde kesip her iki tarafını zeytinyagı sürülmüş tavada kızartınız.
Bütün sebzeleri küçük küçük dilimler halinde dograyınız.Sıvı yagı bir tencerede kızdırınız,soganı kavurunuz,kimyon ve acı biberi ekleyiniz ve karıştırınız.Sebzeleri ekleyin ve karıştırın.kısık ateşte 30 dk kadar kapagı kapatıp pişirin.
Arada sırada kapagı açı sebzeleri karıştırınız.Sebzeler yumuşayınca pişmiş demektir.Polenta dilimleri ile servis yapabilirsiniz
Afiyetler olsun
E-Posta Aboneliği