
500 grm kuzu eti
1 adet kuru sogan
1 adet kabak
1 adet patates
1 dal kereviz sapı
1 diş sarımsak
1 demet taze kişniş
çorba kaşıgı salça
1/2 bardak nohut
1/2 bardak yeşil mercimek
2 çorba kaşıgı piriniç
30 grm tereyagı
2 litre su
Terbiyesi için
1 adet yumurta
1 limon suyu
1 çorba kaşıgı un
yarım demet kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Kuzu etini küçük kuşbaşı halinde kesiniz,tencerede tereyagını eritip zeytinyagı ilave edin.
Et ile beraber bütün sebzeleri kariştırarak 10 dk kavurunuz,salçayı,karabiberi tuzu ve 2 litre suyu ilave ederek karıştırınız.Kaynayınca bir kaç saat önce suda bekletilmiş nohut .mercimek ve pirinci ekleyinizetler yumusayıncaya kadar pişirin.
Çukur bir kasede yumurta.limon suyu,un,kıyılmış maydanoz ve 3 çorba kaşıgı çorbadan alacagınız suyla çırpınız.
Kaynamakta olan çorbanın suyuna ilave edip hızlıca karıştırınız.
Sıcak servis yapınız Afiyetler Olsun
E-Posta Aboneliği