Yine Refika hanımın Arçelik etkinliğinde deneyimlediğim farklı bir mantı tarifini sizlerle paylaşacağım. Lezzetli mi lezzetli oldu. Görüntü de süper. Mutlaka deneyin. :)
Malzemeler (2 kişilik):
Mantı için:
125 gr tel kadayıf
100 gr kıyma
1/2 çay kaşığı köfte baharı
1/4 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı galeta unu
10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı tereyağı (eritilecek)
Yoğurt için:
1,5 su bardağı yoğurt
1-2 diş sarımsak
Sos için:
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı domates püresi
2 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 dal taze nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için: Sumak, kimyon, karabiber, taze kekik ve nane
Hazırlanışı:
Kadayıflar kurumasın diye üzerine nemli bez veya tülbent koyun. Bir kapta kıymayı koyarak üzerine köfte baharını, karabiberi, kimyon, pulbiber, galeta unu ve 1 çorba zeytinyağı ekleyerek köfte kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Maydanozu ince doğrayıp köfteye ekleyin. Köfteyi fındık boyutlarında yuvarlak top haline getirin. Erittiğimiz tereyağına elimizi batırıp iyice iki avucunuza sürün. Bir tutam kadayıf alıp tepe noktasına yakın bir yere bir köfte koyarak yukarıdan aşağı sarma yapar gibi top haline getirin. Fırında pişireceğimiz tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında 230 derecede üzeri kızaracak şekilde pişirin. Her tarafının kızarmasını sağlayın.
Oda sıcaklığındaki yoğurdu iyice çırpın. Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin. Tuz ekleyin.
Sosu için tavaya tereyağını, zeytinyağını, biber ve domates salçasını, domates püresini ekleyip ateşe koyun. Karıştırın ve kaynatın. İyice birbirini aldıktan sonra içine karabiber, taze nane ve kekik ekleyin. Fırından çıkardığımız mantıları tabağa alıp üzerine yoğurt ve salçalı sosu ekleyin ve servis yapın.
Arzuya göre malzeme listesindeki baharat ve taze yeşillik ile süsleme yapabilirsiniz...
Afiyet olsun. :)