
300 Gram un
100 gram soguk margarin
6-8 yemek kaşıgı çok soguk su
1 tatlı kaşıgı tuz
Harcı İçin gerekli olan malzemeler
7-8 dilim jambon
2 su bardagı haşlanmış ve suyu sıkılmış ıspanak
2 adet yumurta
1 su bardagı süt
1 su bardagı hazır cig süt kreması
Yarım su bardagı rendelenmış kaşar peyniri
1 çay kaşıgı tuz
1çay kaşıgı karabiber
Derin bir kabın içine un ve tuzu koyunuz.Üzerine buzdolabından çıkardıgınız soguk margarini dilimleyip ekleyiniz.Soguk suyu yavaş yavaş ilave edip yoguralım Başlangıçta toparlanamayan dagınıkbir hamur olacaktır.
Hamuru iyice toparladıktan sonra üzerine noylon streç geçirerek ,buzdolabında 1 saat bekletiniz.
Bu arada iç harcı için derin bir kasenin içinde yumurtaları iyice çırpınız,içine süt krema,kaşar rendesi ,tuz ve karabiberi ekleyiniz.Sonra da çok ince ,küp küp dilimlediginiz jambonlarla ıspanagı ekleyip ,iyice karıştırınız.Bu şekilde bekletiniz.
Şimdi hamuru dolabdan çıkarınız.Yaklaşık 25*30 cm çapında ki yuvarlak tart kalıbınızın içini margarinle yaglayınız.
Sonrada hamurumuzu en fazla yarım sm kalınlıgında bu kalıba yayınız.Ama hamurun kenarlarını da kalıbın kenarlarına dogru 2 parmak kadar yükseltiniz.
Bir tarfta bekleyen ıspanaklı harçınızı hamurun içine yerleştirin.En az 10 dk önceden ısıttıgınız ve 175 derece ayarlı fırında en Az 30 dk kadar pişiriniz.Üzerinin altın sarısı gibi kızarması gerekir.Sonra fırını söndürüp kişi dışarı çıkartın.En az 15-20 dk dinlendirip dilimleyin ve ılık olarak servis yapınız
Afiyetler Olsun