GEREKLİ MALZEMELER
1 ADET PIRASA
yarım lahana
2 adet havuç
1 kutu konserve mısır
500 gram kıyma dana kuzu karışık
3 çorba kaşıgı zeytinyagı
100 ml et suyu
tuz ve karabiber
pulbiber
4 adet yufka
200 gram süt kreması
100 gram rendelenmiş taze kaşar
1 adet salatalık
300 gram yogurt
1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri bol su ile yıkayınız.Pırasayı dograyın ,lahanayı da ince ince şeritler halinde kesiniz,Havucu uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin.Soganın kabuklarını soyup küçük küpler halinde dograyın. Mısır tanelerini bol suyla yıkayınız Tavada zeytinyagını kızdırın.Kıymayı kavurup tavadan alın Ardından tavada havuc lahana ve et suyunu 5 dk kadar pişirin.
Pırasa mısır taneleri ve kıymayı ekleyin.tuz karabiber ve pul biber le tatlandırın.Fırını önceden ayarlayıp 225 derece ye ısıtın.Kalıbınızı zeytinyagı ile yaglayın iki yufkayı üst üstte yerleştirip yaklaşık 20 cm çapında 4 daire kesip çıkarın.Kalan yufkalarla aynı işlemi tekrarlayın
Süt kremasını yufka dairelerine sürün Kıytmalı sebze karışımını dairelerin üzerine dagıtın
Kenarlardan katlayıp sonra yuvarlayıp dürüm haline getirin.Ortadan ikiye kesin ve açık tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirin.Üzerine rendelenmiş taze kaşar peyniri serpin 225 dereceye ısıtılmış fırında 5-10 dakika bırakın
Salatalıgı yıkayıp koyduktan sonra rendeleyin.Yogurt ve limon suyu ile karıştırın. Tuz ve pulbiber ile tatlandırın Zeytinyaglı fırın dürümü yogurtla servis yapabilrsiniz.